Over:

Emilie Bastens (1990) is een Nederlandse harpiste.

Ze werd op vier jarige leeftijd geraakt door de klank van de harp en begon met het volgen van harples bij de lokale muziekschool in ’s-Hertogenbosch.
Op 13 jarige leeftijd werd Emilie toegelaten tot de Jong Talent Klas van het Fontys Conservatorium te Tilburg onder de professionele begeleiding van Ernestine Stoop. Anderhalf jaar later maakte ze de overstap naar de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Bij dit conservatorium behaalde ze in 2012 haar Bachelor diploma en in 2014 haar diploma voor Master of Music.

Naast de harplessen bij Ernestine Stoop volgde Emilie ook harplessen bij Edward Witsenburg. Masterclasses volgde ze o.a. bij: Susann MacDonald (tijdens het 12e World Harp Congress in Sydney, Australië), Jana Bouskova, Isabelle Perrin, Sirin Pancaroglu en Catrin Finch.

Als soliste trad Emilie op in mooie locaties door heel Nederland (Dr. Anton Philipszaal, Rijksmuseum, Kürhaus Scheveningen, Theater aan de Parade en Kasteel de Wittenburg) en ook in het buitenland (België, Duitsland, Zweden, Turkije en Tsjechië).
Naast het optreden als soliste speelt ze regelmatig in verschillende kamermuziek ensembles. Ze is een vast lid van Harpduo DuoDyade.

Emilie is een actief musicus en blijft graag op de hoogte van de verschillende ontwikkelingen omtrent de harp. Zo gaf ze in 2017 een lezing tijdens het 13e World Harp Congress in Hong Kong. Deze lezing ging over het gebruiken van persoonlijke leerstijlen tijdens het studeren van muziek.

Emilie heeft een zeer brede muzieksmaak en ze houdt ervan om te experimenteren met innovatieve muzikale ontwikkelingen met haar Elektrische Big Blue harp.