Elektrisch:

Naast het klassieke repertoire is Emilie ook erg geïnteresseerd in de moderne ontwikkelingen omtrent de harp. Muziek ontwikkelt zich en de harp gaat hierin mee.
Emilie laat graag de brede mogelijkheden van de harp zien aan een divers publiek.

Sinds november 2015 bespeelt Emilie de Electro-Acoustic Big Blue harp van Camac.
Het bespelen van een elektrische harp biedt meer mogelijkheden dan alleen geruisloos versterkt spelen. Door gebruik te maken van expressie pedalen is er een heel nieuw scala van klankkleuren mogelijk op deze harp. Denk bijvoorbeeld aan een grootse galm, een echo, of wah wah pedaal. De mogelijkheden zijn oneindig.
Tijdens het spelen maakt Emilie ook gebruik van een uitgebreid loop station. Dit maakt het mogelijk om tijdens het spelen een aantal frases op te nemen, die zich blijven herhalen. Hierdoor kan ze met zichzelf samenspelen en ontstaan er verrassende en prachtige muzikale combinaties.

Sinds september 2017 heeft haar Big Blue er een klein Electro-maatje bij gekregen. Emilie heeft namelijk ook een draagbare elektrische DHC32 harp van Camac. Deze harp kan ze o.a. dragen, waardoor het nog meer mogelijkheden geeft over het gehele podium.

Emilie beschikt over kwalitatief goed geluidsapparatuur, waardoor ze overal kan spelen waar nodig. Beide harpen lenen zich uitermate goed voor het spelen tijdens (grotere) evenementen of gezelschappen, maar ook voor soloconcerten met een modern tintje.